Als ondernemer of organisatie sluit je zakelijke samenwerkingscontracten met andere partijen, zoals een partnerovereenkomst, een v.o.f.-overeenkomst, een distributiecontract of een licentiecontract. Ook andere contracten, zoals een verkoopcontract, zijn denkbaar.

Wil je duidelijkheid over je rechtspositie en het contracteren goed organiseren?

Onze contractenrecht advocaat biedt je graag duidelijkheid en proactieve juridische ondersteuning. Je bedrijf, je belangen en je plannen staan daarbij voorop.

Wat kunnen we voor je doen?

›   Vertel het ons

Je zakelijke belangen

Onze contractenrecht specialist gaat graag met je in gesprek en stelt je vragen over je bedrijf en belangen. Op basis van wat je ons vertelt, brengen we je belangen en je rechtspositie in beeld. Dit doen we door onze specialistische kennis van het contractenrecht, onze inventiviteit en ervaring toe te passen op je situatie.

Samenwerking vraag en oplossing

Onze contractenrecht advocaat maakt voor je inzichtelijk wat je juridische vragen zijn. We bespreken met je hoe we – desgewenst – je vragen kunnen oplossen en kansen kunnen benutten. Naar aanleiding van je antwoorden op onze vragen passen we onze dienstverlening aan op je specifieke situatie.

Waar onze advocaat ondernemers mee helpt

Onze advocaat helpt veelvuldig ondernemers met advies en begeleiding bij:

 • het opstellen en verbeteren van de samenwerkingsovereenkomst
 • het oplossen van vraagstukken tijdens de contractuele samenwerkingsrelatie
 • het non-concurrentiebeding
 • het beëindigen van de zakelijke samenwerking
 • de verkoop van het bedrijf/bedrijfsbelang, inclusief het onderhandelingstraject
 • de internationale aspecten
 • het contractbeheer
 • het voorkomen en voeren van gerechtelijke procedures

3 recente projecten voor samenwerkende ondernemers/organisaties:

Samenwerkingscontract

Een ondernemer in de bouw die contracteert met samenwerkingspartners vroeg Pep Legal om de samenwerkingsovereenkomst vorm te geven. Pep Legal nam de tijd om de voor zijn bedrijf belangrijke zaken te bespreken en maakte een duidelijke samenwerkingsovereenkomst, met het oog op zowel de continuïteit van de organisatie als de relatie met de contractspartijen.

Opdracht contract

Een zakelijke dienstverlener wilde met zijn bedrijf de afspraken met zijn klanten nog duidelijker en vollediger op papier zetten. Pep Legal hielp hem de gewenste aanpassingen in de overeenkomst van opdracht door te voeren, met aandacht voor wat belangrijk is voor zijn bedrijfscontinuïteit.

Internationale distributie

Een Nederlands bedrijf dat producten betrekt uit het buitenland en doorverkoopt aan haar klanten wilde de distributieafspraken veranderen. Na actie van Pep Legal zijn andere schriftelijke samenwerkingsafspraken gemaakt met de buitenlandse leverancier. Hierdoor behield het Nederlandse bedrijf een betere uitgangspositie om met meer vrijheid de producten te verkopen en is het bedrijfsrendement verhoogd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zakelijke samenwerking ontwikkelen en structureren

Pep Legal helpt je om een solide juridisch fundament voor je samenwerkingsplannen te creëren, met veel aandacht voor wat voor jouw organisatie belangrijk is.

Pep Legal biedt in dat verband een juridisch pakket voor jouw zakelijke samenwerking. Een andere opdracht of deelopdracht is bespreekbaar.

Tijdens het vormgeven van de documenten heb je zo vaak als je wilt contact met je advocaat van Pep Legal.

Pep Legal helpt je net zolang totdat de opdracht echt af is.

Tevens biedt Pep Legal proactieve strategisch juridische ondersteuning op lange termijn via een adviestraject voor jouw zakelijke samenwerking.

 

Pep Legal biedt in dat verband als pakket:

 • kennismakingsgesprek
 • zakelijke samenwerking interview/sparring gesprek
 • intentieovereenkomst (op maat)
 • voorovereenkomst (op maat)
 • zakelijke samenwerkingsovereenkomst (op maat, specifiek voor jouw bedrijf en plannen)
 • algemene voorwaarden (op maat)
 • overlegstructuur voor de zakelijke samenwerking (op maat)
 • overige specifieke documenten
 • juridische check samenwerkingshandboek
 • contractbeheer
 • eventueel privacy aspecten
 • praktisch toepasbaar advies
 • contact/overleg wanneer jij dat wenst

Pep Legal denkt met je mee op gebieden als marketing, sales, communicatie, locatiekeuze, werving en ondersteuning van samenwerkingspartijen.

Voor specifieke werkzaamheden, zoals een commercieel plan, een financieel plan, marketing- en sales-ondersteuning, werving en selectie van samenwerkingspartijen, merknaam registratie, vestingselectie, etc. heeft Pep Legal de connecties om je met integere vakmensen in contact te brengen.

Lees verhalen van klanten over Pep Legal hier:

Klanten beoordelen Pep Legal met:  9.5/10

Gesprek met onze specialist?

  Plan een afspraak

Succesverhalen

Perfecte persoonlijke begeleiding en zeer deskundig advies. Voor de ontbinding van de vof zijn wij dankzij de zeer professionele inzet van Jorg tot een zeer goed resultaat gekomen. Wij kunnen hem van harte aanbevelen!

10/10

– Anoniem, Ondernemer in samenwerkingsverband –

Succesverhalen

“Ons bedrijf heeft een hele prettige ervaring met Pep Legal gehad. Jorg is helder, scherp, maar ook eerlijk en realistisch over de situatie. De communicatie was erg goed en Jorg is begaan en betrokken. Ter illustratie, we hadden regelmatig in het weekend, en zelfs nog op oudjaarsdag, contact om onze zaak tot een goed einde te brengen. Dat is ook gelukt, hulde!”

10/10

– Anoniem, Ondernemer in samenwerkingsverband –

Succesverhalen

“Heel blij met de stapel papieren van Jorg! Jorg en ik hebben samen een samenwerkingsovereenkomst gemaakt met als doel: duidelijkheid scheppen tussen de partners. Hierdoor bespreek ik nu gelijk vanaf het begin belangrijke onderwerpen die anders snel overgeslagen worden. Ook ervaren de nieuwe klanten het als erg professioneel. Erg bedankt.”

10/10

– Fabian te Berkel en Rodenrijs, Ondernemer in samenwerkingsverband –

Vertrouwensrelatie

Graag investeren we in een vertrouwensrelatie met ondernemers en organisaties. Hierdoor weet je dat jouw juridische vragen op ieder gewenst moment adequaat worden behandeld.

Diverse ondernemers laten met regelmaat zakelijke contracten door Pep Legal toetsen. Via een adviestraject consulteren zij Pep Legal met regelmaat over belangrijke bedrijfsontwikkelingen, zoals een nieuwe samenwerking of een beoogde bedrijfsverkoop.

Juridisch partner van ondernemers

Ondernemers denken via een adviestraject bij Pep Legal na over de vragen van Pep Legal. Pep Legal biedt doorlopend proactieve strategisch juridische ondersteuning, met als doel juridisch verantwoorde beslissingen te maken met oog voor de autonomie, continuïteit en rendement van de onderneming van de klant.

Voor deze ondernemers fungeert Pep Legal als de contractenrecht advocaat en juridisch partner voor hun bedrijf. Graag maakt Pep Legal ook met jou kennis.
Pep Legal, advocaat voor zakelijke samenwerkingsrelaties.

De laatste artikelen:


specialist in franchiserecht en contractenrecht

duidelijk advies

proactieve juridische ondersteuning

Connect met ons

Jorg van de Peppel – contractenrecht specialist

Wat kunnen we voor je doen?

Vertel het ons, stel ons je vraag of bel ons.

Wat kunnen we voor je doen?

›   Vertel het ons

Bel ons

›   085 – 800 70 70