franchiserecht advocaat

Juridische ondersteuning voor franchisenemers

Duidelijk proactief advies van de franchiseadvocaat van Pep Legal

Als franchisenemer exploiteer je als zelfstandig ondernemer een franchise onderneming. Dit met gebruikmaking van een zakelijk concept van je franchisegever. De franchiseovereenkomst biedt hiervoor de basis.

Wil je als individuele franchisenemer of als collectief van franchisenemers meer duidelijkheid over de rechtspositie? Bijvoorbeeld ten aanzien van de rechtsgeldigheid van de franchiseovereenkomst, de franchiseraad, een non-concurrentiebeding en het traject voor verkoop van de franchiseonderneming?

De franchiseadvocaat biedt je graag proactieve juridische ondersteuning en duidelijk advies. Je bedrijf, je belangen en je plannen staan daarbij voorop.

Heb je een franchise vraagstuk?

Bel   085 – 800 70 70

Je belangen als franchise ondernemer

De franchiseadvocaat gaat graag met je in gesprek en stelt je vragen over je bedrijf en belangen. Op basis van wat je vertelt, brengt de franchiseadvocaat je belangen en je rechtspositie in beeld. Dit doet de franchiseadvocaat door de specialistische kennis van het franchiserecht en contractenrecht, inventiviteit en ervaring toe te passen op je situatie.

Franchise vraag en oplossing

De franchiseadvocaat maakt voor je inzichtelijk wat je juridische vragen zijn als franchise ondernemer. In het juridisch franchiseadvies bespreekt je advocaat met je hoe mogelijk – en desgewenst – je juridische vragen kunnen worden opgelost en kansen worden benut. Naar aanleiding van je antwoorden op de vragen past de franchiseadvocaat de dienstverlening aan op je specifieke situatie.

De franchiseadvocaat van Pep Legal helpt franchisenemers en franchisenemerscollectieven veelvuldig met juridisch advies en bijstand. Een greep uit de diensten:

  • communicatie en onderhandelingen met de franchisegever
  • starten als franchisenemer en aangaan van de franchiseovereenkomst
  • inhoudelijke vragen over de franchiseovereenkomst
  • oplossen van vraagstukken tijdens de franchiserelatie
  • wijziging/reorganisatie van de franchiseformule
  • ondersteuning van franchiseraadorganen franchisenemersverenigingen
  • beëindigen van de franchiseovereenkomst
  • werking van een franchise-non-concurrentiebeding
  • verkoop van het franchisebedrijf en goodwill
  • voorkomen en voeren van gerechtelijke procedures


Lees hier verhalen van klanten:

Klanten beoordelen Pep Legal met:  9.6/10

Specialist in franchiserecht

Specialistische rechtshulp voor franchise gerelateerde vraagstukken.

Duidelijk advies

Verduidelijking van jouw rechtspositie en jouw juridische vraagstukken.

Denken in oplossingen

Met jou proactief nadenken over pragmatische oplossingen.

Franchiserechtadvies voor franchisenemers

Individuele franchisenemers en collectieven van franchisenemers die door Pep Legal zijn geholpen bij de beoordeling van het franchisecontract of met franchiserechtadvies bij een juridisch vraagstuk, consulteren Pep Legal met regelmaat over nieuwe juridische vragen.

Franchisenemer advocaat: franchise oplossingen

Graag investeert Pep Legal in een vertrouwensrelatie met jou als franchisenemer of een collectief van franchisenemers. Hierdoor weet je dat Pep Legal gecomitteerd is jou bij verschillende juridische vraagstukken te ondersteunen en mee te denken in oplossingen. 

Heb je een zakelijke rechtsbijstandsverzekering?
» kies je eigen franchiserecht advocaat

Heb je als franchisenemer een zakelijke rechtsbijstandsverzekering afgesloten? Dan heb je in principe de vrijheid om een eigen gespecialiseerde franchiserecht advocaat in te schakelen.

Heb jij een gespecialiseerde franchiserecht advocaat nodig? Kies je eigen advocaat: neem dan contact op met Jorg van de Peppel. Vraag naar de mogelijkheden om Pep Legal in te schakelen op kosten van jouw rechtsbijstandsverzekeraar.

14-05-2024
Met Pep Legal heb ik snel en goed advies ontvangen over een te sluiten franchise overeenkomst. De kritische noten waren constructief en dachten verder dan alleen het wettelijke kader…
MP, regio Breda 

12-05-2024
Jorg leren kennen in een lastige periode, echter door zijn heldere en doortastende manier van werken zijn we tot een akkoord gekomen met de wederpartij. Mocht je een bruggenbouwer nodig hebben dan kan ik Jorg zeker aanbevelen …
Tim, Bunschoten-Spakenburg

19-02-2024
… duidelijk, maar vooral menselijk en realistisch. Dit, tezamen met al het voorwerk dat mede door Pep Legal zeer compleet was heeft er voor gezorgd dat mijn zaak in de toekomst kan blijven bestaan en doorgroeien …
Tim, regio Utrecht

Wat kan Pep Legal voor je doen?

franchiserecht advies in 3 eenvoudige stappen

1   Vertel wat jouw franchiserecht advocaat voor je kan doen

2   Opdracht & strategie

3   Bijstand door jouw persoonlijke specialist

» start direct

Jorg van de Peppel – franchiseadvocaat

Heb je een franchise vraagstuk?

Bel   085 – 800 70 70