franchiserecht advocaat

Als franchisenemer exploiteer je als zelfstandig ondernemer een franchise onderneming. Dit met gebruikmaking van een zakelijk concept van je franchisegever. De franchiseovereenkomst biedt hiervoor de basis.

Wil je als individuele franchisenemer of als collectief van franchisenemers meer duidelijkheid over de rechtspositie? Bijvoorbeeld ten aanzien van de rechtsgeldigheid van de franchiseovereenkomst, de franchiseraad, een non-concurrentiebeding en het traject voor verkoop van de franchiseonderneming?

De franchiseadvocaat biedt je graag proactieve juridische ondersteuning en duidelijk advies. Je bedrijf, je belangen en je plannen staan daarbij voorop.

Je belangen als franchise ondernemer

De franchiseadvocaat gaat graag met je in gesprek en stelt je vragen over je bedrijf en belangen. Op basis van wat je vertelt, brengt de franchiseadvocaat je belangen en je rechtspositie in beeld. Dit doet de franchiseadvocaat door de specialistische kennis van het franchiserecht en contractenrecht, inventiviteit en ervaring toe te passen op je situatie.

Franchise vraag en oplossing

De franchiseadvocaat maakt voor je inzichtelijk wat je juridische vragen zijn als franchise ondernemer. In het juridisch franchiseadvies bespreekt je advocaat met je hoe mogelijk – en desgewenst – je juridische vragen kunnen worden opgelost en kansen worden benut. Naar aanleiding van je antwoorden op de vragen past de franchiseadvocaat de dienstverlening aan op je specifieke situatie.

De franchiseadvocaat van Pep Legal helpt franchisenemers individueel en franchisenemerscollectieven veelvuldig met juridisch advies en bijstand. Een greep uit de diensten:

  • communicatie en onderhandelingen met de franchisegever
  • starten als franchisenemer en aangaan van de franchiseovereenkomst
  • inhoudelijke vragen over de franchiseovereenkomst
  • oplossen van vraagstukken tijdens de franchiserelatie
  • wijziging/reorganisatie van de franchiseformule
  • ondersteuning van franchiseraadorganen franchisenemersverenigingen
  • beëindigen van de franchiseovereenkomst
  • werking van een franchise-non-concurrentiebeding
  • verkoop van het franchisebedrijf en goodwill
  • voorkomen en voeren van gerechtelijke procedures

Lees verhalen van klanten over Pep Legal hier:

Klanten beoordelen Pep Legal met:  9.5/10

3 uitgelichte projecten voor franchisenemers:

Startende franchisenemer

Een ondernemer actief als financieel dienstverlener overwoog om zich aan te sluiten bij een franchiseformule. Pep Legal beoordeelde de aangeboden franchiseovereenkomst en gaf franchiserechtelijk advies over een verbeterde contractsbasis. Hierdoor kon de klant een juridisch verantwoorde beslissing nemen over het aangaan van de franchiserelatie.

Verandering activiteiten

Een food-franchisenemer bij wie de bedrijfresultaten minder positief uitvielen dan verwacht, schakelde Pep Legal in om het franchisecontract te beëindigen. Pep Legal hielp hem de franchiserelatie te beëindigen met aandacht voor zijn toekomstige belangen. Deze ondernemer mocht de klanten blijven bedienen bij nieuwe zakelijke activiteiten.

Verkoop franchisebedrijf

Een franchisenemer in de zorg wilde haar franchisebedrijf verkopen. De franchisegever wilde hier in eerste instantie niet aan meewerken. Na constructief overleg met Pep Legal stond de franchisegever hier toch voor open en is het bedrijf inmiddels verkocht.

Franchiserecht advies in 3 eenvoudige stappen

1   Vertel wat jouw franchiserecht advocaat voor je kan doen

2   Opdracht & strategie

3   Bijstand door jouw persoonlijke specialist

» start direct

Franchiserechtadvies voor franchisenemers

Individuele franchisenemers en collectieven van franchisenemers die door Pep Legal zijn geholpen bij de beoordeling van het franchisecontract of met franchiserechtadvies bij een juridisch vraagstuk, consulteren Pep Legal met regelmaat over nieuwe juridische vragen.

Franchisenemer advocaat: franchise oplossingen

Graag investeert Pep Legal in een vertrouwensrelatie met jou als franchisenemer of een collectief van franchisenemers. Hierdoor weet je dat Pep Legal gecomitteerd is jou bij verschillende juridische vraagstukken te ondersteunen en mee te denken in oplossingen. 

Heb je een zakelijke rechtsbijstandsverzekering?
» kies je eigen franchiserecht advocaat

Heb je als franchisenemer een zakelijke rechtsbijstandsverzekering afgesloten? Dan heb je in principe de vrijheid om een eigen gespecialiseerde franchiserecht advocaat in te schakelen.

Heb jij een gespecialiseerde franchiserecht advocaat nodig? Neem dan contact op met Jorg van de Peppel. Vraag naar de mogelijkheden om Pep Legal in te schakelen op kosten van jouw rechtsbijstandsverzekeraar.


specialist in franchiserecht

duidelijk advies

denken in oplossingen

Connect

Jorg van de Peppel – franchiseadvocaat

Hi, ik ben Jorg. Wat kan ik voor je doen?

Vertel wat ik voor je kan doen, stel je vraag of bel.

Heb je een franchise vraagstuk?

Bel   085 – 800 70 70

Connect met Pep Legal 

 

LinkedIn
Connect met Pep Legal op Linkedin
Twitter
Connect met Pep Legal op Twitter
Contact
Telefoon: 085 – 800 70 70
Maandag – vrijdag:
9.00 tot 18.00u
Avond en weekend:
bereikbaar voor het plannen van afspraken en voor urgente zaken.
Bezoekadres: Landgoed Leusderend (centraal in Nederland).