franchiserecht advocaat

Als franchisenemer exploiteer je als zelfstandig ondernemer een franchise onderneming. Dit met gebruikmaking van een zakelijk concept van je franchisegever. De franchiseovereenkomst biedt hiervoor de basis.

Wil je als individuele franchisenemer of als collectief van franchisenemers meer duidelijkheid over de rechtspositie? Bijvoorbeeld ten aanzien van de rechtsgeldigheid van de franchiseovereenkomst, de franchiseraad, een non-concurrentiebeding en het traject voor verkoop van de franchiseonderneming?

Onze franchiseadvocaat  biedt je graag proactieve juridische ondersteuning en duidelijk advies. Je bedrijf, je belangen en je plannen staan daarbij voorop.

Heb je een franchise vraagstuk?

Je belangen als franchise ondernemer

Onze franchise specialist gaat graag met je in gesprek en stelt je vragen over je bedrijf en belangen. Op basis van wat je ons vertelt, brengen we je belangen en je rechtspositie in beeld. Dit doen we door onze specialistische kennis van het franchiserecht en contractenrecht, onze inventiviteit en ervaring toe te passen op je situatie.

Franchise vraag en oplossing

Onze franchiseadvocaat maakt voor je inzichtelijk wat je juridische vragen zijn als franchise ondernemer. In ons juridisch franchiseadvies bespreken we met je hoe we – desgewenst – je juridische vragen kunnen oplossen en kansen kunnen benutten. Naar aanleiding van je antwoorden op onze vragen passen we onze dienstverlening aan op je specifieke situatie.

Waar onze advocaat franchisenemers mee helpt

Onze advocaat helpt franchisenemers individueel en franchisenemerscollectieven veelvuldig met juridisch advies en begeleiding bij:

  • communicatie en onderhandelingen met de franchisegever
  • starten als franchisenemer en aangaan van de franchiseovereenkomst
  • inhoudelijke vragen over de franchiseovereenkomst
  • oplossen van vraagstukken tijdens de franchiserelatie
  • wijziging/reorganisatie van de franchiseformule
  • overleg via de franchiseraad en de franchisenemersvereniging
  • beëindigen van de franchiseovereenkomst
  • werking van een franchise-non-concurrentiebeding
  • verkoop van het franchisebedrijf en goodwill
  • voorkomen en voeren van gerechtelijke procedures

Lees verhalen van klanten over Pep Legal hier:

Klanten beoordelen Pep Legal met:  9.5/10

Franchiserecht ondersteuning in 3 eenvoudige stappen

1   Vertel ons wat we voor je kunnen doen

2   Opdracht & strategie

3   Bijstand door jouw persoonlijke specialist

» start direct

3 uitgelichte projecten voor franchisenemers:

Startende franchisenemer

Een ondernemer actief als financieel dienstverlener overwoog om zich aan te sluiten bij een franchiseformule. Pep Legal beoordeelde de aangeboden franchiseovereenkomst en gaf advies over een verbeterde contractsbasis. Hierdoor kon de klant een juridisch verantwoorde beslissing nemen over het aangaan van de franchiserelatie.

Verandering activiteiten

Een food-franchisenemer bij wie de bedrijfresultaten minder positief uitvielen dan verwacht, schakelde Pep Legal in om het franchisecontract te beëindigen. Pep Legal hielp hem de franchiserelatie te beëindigen met aandacht voor zijn toekomstige belangen. Deze ondernemer mocht de klanten blijven bedienen bij nieuwe zakelijke activiteiten.

Verkoop franchisebedrijf

Een franchisenemer in de zorg wilde haar franchisebedrijf verkopen. De franchisegever wilde hier in eerste instantie niet aan meewerken. Na constructief overleg met Pep Legal stond de franchisegever hier toch voor open en is het bedrijf inmiddels verkocht.

Franchisenemer advocaat: vertrouwensrelatie

Graag investeren wij in een vertrouwensrelatie met jou als franchisenemer of een collectief van franchisenemers. Hierdoor weet je dat je juridische vragen op ieder gewenst moment adequaat worden behandeld.

Juridische ondersteuning voor franchisenemers

Individuele franchisenemers en collectieven van franchisenemers die door Pep Legal zijn geholpen bij de beoordeling van het franchisecontract of met advies bij een juridisch vraagstuk, consulteren Pep Legal met regelmaat over nieuwe juridische vragen.


specialist in franchiserecht

duidelijk advies

proactieve juridische ondersteuning

Connect met ons

Jorg van de Peppel – franchiseadvocaat

Wat kunnen we voor je doen?

Vertel ons wat we voor je kunnen doen, stel ons je vraag of bel ons.

Wat kunnen we voor je doen?

»   Vertel het ons

Bel ons

»   085 – 800 70 70
Connect met Pep Legal 

 

LinkedIn
Connect met Pep Legal op Linkedin
Twitter
Connect met Pep Legal op Twitter
Contact
Telefoon: 085 – 800 70 70
Maandag – vrijdag:
9.00 tot 18.00u
Avond en weekend:
bereikbaar voor het plannen van afspraken en voor urgente zaken.
Bezoekadres: Landgoed Leusderend (centraal in Nederland).