franchiserecht advocaat

Als franchisegever leid je een franchiseformule. Je geeft franchisenemers het recht om het ontwikkelde zakelijke concept te gebruiken. Dit voor de exploitatie van franchise ondernemingen.

Als franchisegever kun je uiteenlopende juridische vragen hebben. Zoals over de continuïteit van de franchiseformule. Over het voldoen aan de branche specifieke regelgeving. Alsook over de relatie met je franchisenemers.

De franchiseadvocaat van Pep Legal denkt voor jou als franchisgever in juridische oplossingen voor jouw franchiserecht vraagstukken. Je bedrijf, je belangen en je plannen staan daarbij voorop.

Heb je een franchise vraagstuk?

Bel  085 – 800 70 70

Specialist in franchiserecht

Specialistische rechtshulp voor franchise gerelateerde vraagstukken.

Duidelijk advies

Verduidelijking van jouw rechtspositie en jouw juridische vraagstukken.

Denken in oplossingen

Met jou proactief nadenken over pragmatische oplossingen.

Belangen van de franchise-organisatie

De franchiseadvocaat gaat graag met je in gesprek en stelt je vragen over je bedrijf en belangen. Op basis van wat je vertelt, brengt de franchiseadvocaat je belangen en je rechtspositie in beeld. Dit doet de franchiseadvocaat door de specialistische kennis van het franchise- en contractenrecht, inventiviteit en specifieke ervaring met franchisevraagstukken toe te passen op je situatie.

Franchise vraag en oplossing

De franchiseadvocaat maakt voor je inzichtelijk wat je juridische vragen zijn als franchisegever. In het juridisch franchiseadvies bespreekt de franchiseadvocaat met je hoe mogelijk – en desgewenst – je juridische vragen kunnen worden opgelost en kansen kunnen worden benut. Naar aanleiding van je antwoorden op de vragen past de franchiseadvocaat de dienstverlening aan op je specifieke situatie.

De franchiserecht advocaat van Pep Legal helpt franchisegevers frequent met juridisch advies en bijstand. Een greep uit de diensten:

 • strategische vraagstukken zoals groei en ontwikkeling van de franchiseorganisatie
 • uitbreiden via franchise
 • opstellen en verbeteren van de franchiseovereenkomst en juridische check van het franchisehandboek
 • opstellen van samenhangende contracten, franchise-voorovereenkomst, franchiseoverlegstructuur
 • doorvoeren van veranderingen binnen de franchiseformule
 • werking van het franchise-non-concurrentiebeding en non-relatiebeding
 • overleg/gesprekken via de franchiseraad en met de franchisenemersvereniging
 • beëindigen van franchiseovereenkomsten
 • internationale aspecten van franchise
 • franchise contractbeheer
 • voorkomen en voeren van gerechtelijke procedures

Lees hier verhalen van klanten:

Klanten beoordelen Pep Legal met:  9.6/10

3 uitgelichte projecten voor franchisegevers:

Franchise vraag

De eigenaar van een Nederlandse franchiseformule in de zakelijke dienstverlening verzocht Pep Legal om advies bij een franchiserecht vraag. Na afronding van die opdracht vroeg hij Pep Legal een specifieke  franchise-voorovereenkomst op te stellen en het franchisehandboek juridisch te checken, zodat hij verantwoorde afspraken kan maken met zijn franchisenemers.

Structurele ondersteuning & contractbeheer

Een internationale food-keten liet de franchiseovereenkomsten met de Nederlandse franchisenemers door Pep Legal aanpassen. Inmiddels biedt Pep Legal ook doorlopende ondersteuning plus het contractbeheer. Zo geeft Pep Legal meer structuur en een betere waarborg voor continuïteit en rendement.

Duidelijke afspraken

Een franchisegever in de zorg wilde belangrijke afspraken over de franchisesamenwerking met een andere zorg-ondernemer op papier zetten. Pep Legal bood hulp door de afspraken zo vast te leggen dat dit zowel een goede basis bood voor franchisegeversrendement als voor groei voor de franchisenemer.

 

Franchisegever advocaat: franchise oplossingen

Graag investeert Pep Legal in een vertrouwensrelatie met jou als franchisegever. Hierdoor weet je dat Pep Legal gecommitteerd is jou bij verschillende juridische franchisevraagstukken te ondersteunen en mee te denken in oplossingen. 

Franchiserechtadvies voor franchisegevers

Franchisegevers en franchiseorganisaties die door Pep Legal zijn ondersteund bij het verbeteren van de franchiseovereenkomst en met franchiserechtadvies bij juridische franchise vraagstukken, consulteren Pep Legal met regelmaat over nieuwe franchise ontwikkelingen en juridische vragen.

Wat kan Pep Legal voor je doen?

franchiserecht advies in 3 eenvoudige stappen

1   Vertel wat jouw franchiserecht advocaat voor je kan doen

2   Opdracht & strategie

3   Bijstand door jouw persoonlijke specialist

» start direct
franchiserecht advocaat

Jorg van de Peppel – franchiseadvocaat

Heb je een franchise vraagstuk?

Bel  085 – 800 70 70