Onze diensten

Welkom op de Pep Legal-diensten pagina. Hier vind je een overzicht van onze praktijkgebieden.
We hebben onze praktijkgebieden laten uitgroeien tot wat voor de klanten die we bijstaan waarde toevoegt.
Gericht op de ondernemersgroei, de bedrijfscontinuïteit en het zakelijke rendement
van franchisegevers en franchisenemers.

 Klantenbeoordeling  9.5/10

* Franchiseovereenkomst vormgeven & check

Wij bieden juridische ondersteuning aan franchisegevers en franchisenemers bij het aangaan van de franchiseovereenkomst. Franchisegevers en franchisenemers schakelen ons ook veelvuldig in om bestaande franchiseovereenkomsten juridisch te checken in relatie tot hun ondernemersplannen en zakelijke belangen. 

* Franchiseorganisatie opzetten & structuren

Wij bieden juridische ondersteuning aan franchisegevers bij het opzetten en structureren van de franchiseformule. Dit in het belang van de continuïteit en de doorontwikkeling van het bedrijf.

* Reorganisatie & wijziging van franchiseformule

Een reorganisatie binnen de franchiseformule of een wijziging van de franchiserechtsverhouding kan ingrijpend zijn. Wij adviseren en vertegenwoordigen franchisegevers en franchisenemers in dergelijke situaties.

* Ondersteuning individuen & collectieven

Wij bieden juridische ondersteuning aan franchisegevers, franchisenemers individeel en franchisenemerscollectieven om juridische geschillen op te lossen en te voorkomen. Indien nodig voeren we een kort geding, een bodemprocedure of een ander type rechtszaak.

* Franchiseraad en franchisenemersvereniging 

Wij bieden juridische ondersteuning aan overlegorganen binnen franchiseverband. Zowel van de zijde van de franchisegever als van de zijde van de franchisenemers. Denk hierbij aan franchiseraden en franchisenemersverenigingen. 

* Franchiseovereenkomst beëindigen

Wij bieden juridische ondersteuning aan franchisegevers en franchisenemers bij beëindiging van de franchiseovereenkomst. Zoals bij vernietiging; opzegging; ontbinding van de franchiseovereenkomst; en contractsbeëindiging met wederzijds goedvinden van franchisegever en franchisenemer.

* Franchisebedrijf aankoop, verkoop & goodwill

Bedrijfsovername kent specifieke aandachtspunten, waaronder het zakelijke rendement. Wij bieden juridische ondersteuning bij aankoop en verkoop van het franchisebedrijf en regelingen over goodwill en bedrijfsoverdracht.

* Concurrentie- en relatiebeding in franchiseovereenkomst

Een concurrentiebeding kan verstrekkende gevolgen hebben voor de vrijheid van franchisenemers, en tegelijkertijd door franchisegevers wenselijk geacht worden. Wij adviseren en procederen voor franchisegevers en franchisenemers over toepasselijkheid en conflicten omtrent concurrentie- en relatiebedingen.

* Franchisevestiging, investering & huurrecht 

Bij een franchisevestiging komen diverse zakelijke contracten kijken. Wij bieden juridische ondersteuning bij de huur van een franchisevestiging en de afspraken over de investeringen met betrekking tot de bedrijfslocatie. 

* Franchisemerk & intellectuele eigendomsrecht

Een franchisemerk is essentieel voor de franchiseorganisatie. Wij bieden ondersteuning bij de merkregistratie en (licentie)afspraken omtrent het merkgebruik.

* Masterfranchise & internationale franchise

Masterfranchise of expansie van de franchiseformule naar Nederland.
Wij bieden juridische ondersteuning aan bedrijven die zich reeds met een franchisemerk in Nederland hebben gevestigd of actief willen worden in Nederland. 

Connect met ons

Jorg van de Peppel – franchiseadvocaat

Wat kunnen we voor je doen?

Vertel ons wat we voor je kunnen doen, stel ons je vraag of bel ons.

Wat kunnen we voor je doen?

»  Vertel het ons

Bel ons

»  085 – 800 70 70

Connect met Pep Legal 

 

LinkedIn
Connect met Pep Legal op Linkedin
Twitter
Connect met Pep Legal op Twitter
Contact
Telefoon: 085 – 800 70 70
Maandag – vrijdag:
9.00 tot 18.00u
Avond en weekend:
bereikbaar voor het plannen van een afspraak en voor urgente zaken.
Afspraken: in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Of een andere plaats in overleg.
Pep Legal – de duidelijke, proactieve franchiseadvocaat
   › Advocaat voor franchisegevers
   › Advocaat voor franchisenemers