Franchiserecht advocaat van
Franchisegevers en Franchisenemers
in Nederland

›   Bekijk onze diensten

Duidelijk proactief juridisch rendement

Hoe creëer je een juridisch verantwoorde basis voor je bedrijf?

Dat kan betekenen bouwen aan een solide juridische basis voor meer autonomie, een verbeterde continuïteitsbasis en/of ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw bedrijf.

Advocatenkantoor Pep Legal is zeer gespecialiseerd in franchise- en contractenrecht. Onze advocaat is juridisch partner van bekende franchisemerken en nieuwe franchiseformules.

Je persoonlijke specialist van Pep Legal geeft je duidelijk advies. Gericht op meer zakelijk succes voor jouw bedrijf. 

Concrete vraag?

›   Stel ons je vraag

Bel ons

›   085 – 800 70 70

Franchiserecht ondersteuning in 3 eenvoudige stappen

1   Vertel ons wat we voor je kunnen doen

> start direct

2   Opdracht & strategie

3   Bijstand door jouw persoonlijke specialist

Advocaat Franchiserecht

Wil je als franchisegever, franchisenemer, franchiseraad of franchisenemersvereniging meer duidelijkheid over de rechtspositie? Bijvoorbeeld ten aanzien van de rechtsgeldigheid van de franchiseovereenkomst, een non-concurrentiebeding en het traject voor verkoop van de franchiseonderneming? Of wil je misschien een franchiseconflict of -geschil oplossen?

Je bedrijf, je belangen, je plannen staan voorop. Onze franchiserecht advocaat verdiept zich hier graag in.

Franchise = zakelijke samenwerkingsvorm 

Hoe werkt ondernemen en samenwerken op basis van franchise? In het kort als volgt.

Een franchisegever en een franchisenemer zijn beiden ondernemer. De franchisegever geeft aan de franchisenemer het recht een zakelijk concept te exploiteren met de daarbij horende naam en/of het merk en de knowhow, gericht op de verkoop van goederen en/of diensten. De franchisenemer is zelfstandig franchise ondernemer, voert zijn of haar bedrijf volgens de franchiseformule en voldoet als tegenprestatie franchise fee aan de franchisegever.

Onze advocaat is gespecialiseerd in franchising en franchiserelaties. Onze relaties en klanten noemen onze specialist daarom ook wel franchise advocaat. Als franchise advocaat helpt onze specialist franchisenemers, franchiseraden, franchisenemersverenigingen en franchisegevers. Hieronder geven we uitleg hoe we je kunnen helpen.

Wat is je vraag? 

Franchisegever

Als franchisegever kun je vragen hebben over de continuïteit van de franchiseformule, franchiseregelgeving en de relatie met je franchisenemers.
Wil je dit goed organiseren?
M
eer: franchisegever advocaat ›

Franchisenemer

Als franchisenemer kun je vragen hebben over de rechtspositie, de franchiseovereenkomst, de franchiseraad en verkoop van de onderneming.
Wil je meer duidelijkheid?
Meer: franchisenemer advocaat ›

Franchise vraag 

Welke franchise vraag leeft er bij jou? Hoe kan onze advocaat gespecialiseerd in franchiserecht je hierbij helpen?

Onze franchise specialist gaat graag met je in gesprek stelt je vragen over je bedrijf en belangen. Op basis van wat je ons vertelt brengen we je belangen en je rechtspositie in beeld. Dit doen we door onze specialistische kennis van het franchiserecht en contractenrecht, onze inventiviteit en ervaring toe te passen op je situatie.

We maken voor je inzichtelijk wat je juridische vragen zijn. We bespreken met je hoe we – desgewenst – je juridische vragen kunnen oplossen en kansen kunnen benutten. Naar aanleiding van je antwoorden op onze vragen passen we onze dienstverlening aan op je specifieke situatie.

Waar onze specialist organisaties en ondernemers in franchise mee helpt

Onze franchiserecht specialist helpt frequent franchisegevers, franchisenemers, franchiseraden en franchisenemersverenigingen met:

  • het opzetten van de franchiseformule en uitbreiden via franchise
  • het opstellen en checken van de franchiseovereenkomst, de franchise-voorovereenkomst, de franchise-overleg-structuur, het franchisehandboek, samenhangende overeenkomsten en diverse andere franchisedocumenten
  • het oplossen van vraagstukken tijdens de franchiserelatie
  • het overleg via de franchiseraad en de franchisenemersvereniging
  • het beëindigen van de franchiseovereenkomst
  • de werking van een franchise-non-concurrentiebeding
  • de verkoop van het franchisebedrijf
  • het voorkomen en voeren van gerechtelijke procedures

 

 

Succesverhalen

“Vanuit interesse voor nieuwe wijze van bedrijfsvoering (franchisen) ben ik op zoek gegaan naar de juiste adviezen om dit proces gestalte te geven. Die heb ik gevonden bij Jorg van Pep Legal. De aansluiting die ik vond zat in de kennis die mij geboden is en gestalte kreeg in een juiste franchise overeenkomst en de ‘nazorg’ die geboden is.”

9.5/10

– Heleen te Den Haag, Franchisegever –

Succesverhalen

“Jorg heeft me heel goed begeleid naar een afscheid vanuit mijn franchise overeenkomst. Duidelijk, helder, praktisch en bereikbaar. Ondanks de vele tegenwerkingen hebben we een mooie deal af kunnen ronden. De expertise van Jorg was hierin onmisbaar!”

9.2/10

– M. te Leidschendam, Franchisenemer –

Succesverhalen

“Ons bedrijf heeft een hele prettige ervaring met Pep Legal gehad. Jorg is helder, scherp, maar ook eerlijk en realistisch over de situatie. De communicatie was erg goed en Jorg is begaan en betrokken. Ter illustratie, we hadden regelmatig in het weekend, en zelfs nog op oudjaarsdag, contact om onze zaak tot een goed einde te brengen. Dat is ook gelukt, hulde!”

10/10

– Anoniem, Ondernemer in samenwerkingsverband –

Pep Legal – de juridisch partner van franchisegevers en franchisenemers

Pep Legal is als franchiserecht specialist de juridisch partner van franchisegevers en franchisenemers.

Specifiek voor franchisegevers en franchisenemers publiceerde advocatenkantoor Pep Legal artikelen voor meer succes in franchiseondernemerschap en een nog betere basis voor de autonomie en de bedrijfscontinuïteit.

Voor franchisegevers:
Franchisegever worden: 12 tips voor succesvol franchisegeverschap

Voor franchisenemers:
Franchisenemer worden: 11 tips voordat je het franchisecontract sluit

Franchiserecht: 
franchiseovereenkomst
 
opstellen en beoordelen

Hoe stel je een franchiseovereenkomst op? Waar let je op het bij beoordelen en checken van een franchiseovereenkomst?

Onze franchiserecht advocaat biedt hulp bij het opstellen van de franchiseovereenkomst en het beoordelen van de franchiseovereenkomst.

Daarbij is het onze missie om je een juridisch verantwoorde basis te bieden voor de franchise plannen en je ook proactief juridisch te ondersteunen bij de franchise activiteiten.

Hierdoor weet je dat je juridische vragen op ieder voor jou gewenst moment adequaat worden behandeld.

Franchise ontwikkelen als franchisegever:
juridisch partner

Pep Legal is juridisch partner voor ondernemers die hun franchiseplannen verder willen ontwikkelen en als franchiseorganisatie willen groeien. 

Pep Legal helpt je om een solide juridisch fundament voor je franchiseplannen te creëren, met veel aandacht voor wat voor jouw organisatie belangrijk is.

Pep Legal biedt in dat verband maatwerk ondersteuning. Lees hier meer over de diensten van Pep Legal voor het starten met franchise en voor het verder ontwikkelen van je franchiseplannen.

Franchise wet- en regelgeving

Hoe ga je om met wet- en regelgeving over franchise? 

Onze franchiseadvocaat helpt je duidelijk te krijgen op welke wet- en regelgeving je moet anticiperen. Denk aan de ontwikkelingen op het gebied van franchisewetgeving in Nederland en relevante regelgeving, zoals omtrent (de status van) de Nederlandse Wet Franchise, alsmede de Europese Erecode inzake franchising. Daar houden we rekening mee bij het opstellen en het toetsen van het franchisecontract. 

Dit in het belang van de continuïteit van de franchiseformule en de aangesloten franchise ondernemers.

FRANCHISERECHT UPDATE: Wet Franchise per januari 2021 in Nederland. Als je dit interessant vindt, moet je zeker het volgende artikel lezen: Wet Franchise per 2021?! Ben jij er klaar voor?

Franchiserecht advocaat: franchiseoverleg voeren

Hoe voer je een franchiseoverleg? Waar let je op bij de oprichting van een franchisenemersvereniging?

Onze franchiserecht advocaat biedt juridische ondersteuning bij het voeren van het franchiseoverleg binnen de franchiseraad. Tevens biedt onze specialist hulp bij de oprichting van de franchisenemersvereniging en het overleg via de franchisenemersvereniging.  

Zo helpen we franchisegevers en franchisenemers via grondige voorbereiding, efficiënte communicatie en juridische toetsing. Voor een juridisch verantwoorde basis voor de plannen, en om de continuïteit en het rendement van de franchisebedrijven en de franchiseformule nog beter te waarborgen.

Franchise advocaat: franchiseconflict of franchisegeschil voorkomen en oplossen

Heb je te maken met een (dreigend) franchiseconflict of franchisegeschil? Kun je een conflict nog voorkomen of oplossen? Hoe pak je dat aan?
Onze franchiserecht advocaat heeft als missie om je franchise vraagstuk op te lossen en de zich voordoende kansen te benutten.

Franchisegevers, franchisenemers, franchiseraden en franchisenemersverenigingen die door Pep Legal zijn geholpen bij de beoordeling van de franchiseovereenkomst of bij een franchise conflict of franchise geschil, consulteren Pep Legal met regelmaat over nieuwe juridische vragen.

Voor die franchiseorganisaties en franchiseondernemers is Pep Legal hun franchiseadvocaat en juridisch partner voor franchiserecht zaken in Nederland en daarbuiten.

Heb je een vraag over franchiserecht of wil je hulp bij een franchiserecht vraagstuk, laat een bericht achter op de site, bel of mail onze franchiserecht specialist Jorg van de Peppel.

De laatste artikelen:


specialist in franchiserecht en contractenrecht 

duidelijk advies

proactieve juridische ondersteuning

Connect met ons

Jorg van de Peppel – franchiserecht specialist

Wat kunnen we voor je doen?

Vertel het ons, stel ons je vraag of bel ons.

Concrete vraag?

›   Stel ons je vraag

Bel ons

›   085 – 800 70 70