Franchiserecht advocaat van
Franchisegevers en Franchisenemers

›   Bekijk de diensten

Specialist in franchiserecht 

Advocatenkantoor Pep Legal is volledig gespecialiseerd in franchiserecht. De franchiseadvocaat biedt specialistische rechtshulp aan franchisegevers en franchisenemers door heel Nederland. Pep Legal denkt voor franchisegevers en franchisenemers in oplossingen voor hun franchiserecht vraagstukken.

Heb je een franchise vraagstuk?

Bel   085 – 800 70 70

Franchiserecht ondersteuning in 3 eenvoudige stappen

1   Vertel wat jouw franchiserecht advocaat voor je kan doen

> start direct

2   Opdracht & strategie

3   Bijstand door jouw persoonlijke specialist

Advocaat Franchiserecht

Wil je als franchisegever, franchisenemer, franchiseraad of franchisenemersvereniging meer duidelijkheid over de rechtspositie? Bijvoorbeeld ten aanzien van de rechtsgeldigheid van de franchiseovereenkomst, een non-concurrentiebeding en het traject voor verkoop van de franchiseonderneming? Of wil je misschien een franchiseconflict of -geschil oplossen?

Je bedrijf, je belangen, je plannen staan voorop. De franchiserecht advocaat verdiept zich hier graag in.

Franchise = zakelijke samenwerkingsvorm 

Hoe werkt ondernemen en samenwerken op basis van franchise? In het kort als volgt.

Een franchisegever en een franchisenemer zijn beiden ondernemer. De franchisegever geeft aan de franchisenemer het recht een zakelijk concept te exploiteren met de daarbij horende naam en/of het merk en de knowhow, gericht op de verkoop van goederen en/of diensten. De franchisenemer is zelfstandig franchise ondernemer, voert zijn of haar bedrijf volgens de franchiseformule en voldoet als tegenprestatie franchise fee aan de franchisegever.

De franchiseadvocaat is gespecialiseerd in franchising en franchiserelaties. De relaties en klanten van Pep Legal noemen de advocaat daarom ook wel ‘de franchiseadvocaat’. De franchiseadvocaat helpt franchisegevers en franchisenemers. Hieronder volgt een uitleg hoe Pep Legal jou kan helpen.

Wat is je vraag? 

franchiserecht advocaat

Franchisegever

Als franchisegever kun je vragen hebben over de continuïteit van de franchiseformule, franchiseregelgeving en de relatie met je franchisenemers.
Wil je dit goed organiseren?
M
eer: franchisegever advocaat ›

franchiserecht advocaat

Franchisenemer

Als franchisenemer kun je vragen hebben over de rechtspositie, de franchiseovereenkomst, de franchiseraad en verkoop van de onderneming.
Wil je meer duidelijkheid?
Meer: franchisenemer advocaat ›

Franchise vraagstuk? 

Welk franchise vraagstuk leeft er bij jou? Hoe kan de franchiserecht advocaat je hierbij helpen?

De franchiserecht specialist gaat graag met je in gesprek stelt je vragen over je bedrijf en belangen. Op basis van wat je vertelt brengt de franchiseadvocaat je belangen en je rechtspositie in beeld. Dit doet de franchiseadvocaat door de specialistische kennis van het franchiserecht en contractenrecht, inventiviteit en ervaring toe te passen op je situatie.

De franchiseadvocaat maakt voor je inzichtelijk wat je juridische vragen zijn. De franchiseadvocaat bespreekt met je hoe mogelijk – en desgewenst – je juridische vragen kunnen worden opgelost en kansen kunnen worden benut. Naar aanleiding van je antwoorden op de vragen past de franchiseadvocaat de dienstverlening aan op je specifieke situatie.

Waar de franchiserecht specialist bedrijven in franchiseconstructies bij ondersteunt

De franchiserecht specialist ondersteunt frequent franchisegevers, franchisenemers, franchiseraden en franchisenemersverenigingen bij:

  • het opzetten van de franchiseformule en uitbreiden via franchise
  • het opstellen en checken van de franchiseovereenkomst, de franchise-voorovereenkomst, de franchise-overleg-structuur, het franchisehandboek, samenhangende overeenkomsten en diverse andere franchisedocumenten
  • het oplossen van vraagstukken tijdens de franchiserelatie
  • het overleg via de franchiseraad en de franchisenemersvereniging
  • het beëindigen van de franchiseovereenkomst
  • de werking van een franchise-non-concurrentiebeding
  • de verkoop van het franchisebedrijf
  • het voorkomen en voeren van gerechtelijke procedures

 

 

Succesverhalen

“Vanuit interesse voor nieuwe wijze van bedrijfsvoering (franchisen) ben ik op zoek gegaan naar de juiste adviezen om dit proces gestalte te geven. Die heb ik gevonden bij Jorg van Pep Legal. De aansluiting die ik vond zat in de kennis die mij geboden is en gestalte kreeg in een juiste franchise overeenkomst en de ‘nazorg’ die geboden is.”

9.5/10

– Heleen te Den Haag, Franchisegever –

Succesverhalen

“Jorg heeft me heel goed begeleid naar een afscheid vanuit mijn franchise overeenkomst. Duidelijk, helder, praktisch en bereikbaar. Ondanks de vele tegenwerkingen hebben we een mooie deal af kunnen ronden. De expertise van Jorg was hierin onmisbaar!”

9.2/10

– M. te Leidschendam, Franchisenemer –

Succesverhalen

“Ons bedrijf heeft een hele prettige ervaring met Pep Legal gehad. Jorg is helder, scherp, maar ook eerlijk en realistisch over de situatie. De communicatie was erg goed en Jorg is begaan en betrokken. Ter illustratie, we hadden regelmatig in het weekend, en zelfs nog op oudjaarsdag, contact om onze zaak tot een goed einde te brengen. Dat is ook gelukt, hulde!”

10/10

– Anoniem, Ondernemer in samenwerkingsverband –

Hét franchiserecht advocatenkantoor van franchisegevers en franchisenemers

Pep Legal is als franchiserecht specialist de vaste advieseur van franchisegevers en franchisenemers.

Specifiek voor franchisegevers en franchisenemers publiceerde advocatenkantoor Pep Legal artikelen voor meer succes in franchiseondernemerschap en een nog betere basis voor ondernemersgroei en bedrijfscontinuïteit.

Voor franchisegevers:
Franchisegever worden: 12 tips voor succesvol franchisegeverschap

Voor franchisenemers:
Franchisenemer worden: 11 tips voordat je het franchisecontract sluit

Franchiserecht:
franchiseovereenkomst

opstellen en beoordelen

Hoe stel je een franchiseovereenkomst op? Waar let je op het bij beoordelen en checken van een franchiseovereenkomst?

De franchiserecht advocaat biedt hulp bij het opstellen van de franchiseovereenkomst en het beoordelen van de franchiseovereenkomst.

Daarbij is het de missie van Pep Legal om je een juridisch verantwoorde basis te bieden voor de franchise plannen en je ook proactief juridisch te ondersteunen bij de franchise activiteiten.

Franchise ontwikkelen als franchisegever

Pep Legal ondersteunt bedrijven die hun franchiseplannen verder willen ontwikkelen en als franchiseorganisatie willen groeien. 

Pep Legal ondersteunt je bij het bouwen van een juridisch fundament voor je franchiseplannen, met veel aandacht voor wat voor jouw organisatie belangrijk is.

Pep Legal biedt in dat verband maatwerk ondersteuning. Lees hier meer over de diensten van Pep Legal voor het starten met franchise en voor het verder ontwikkelen van je franchiseplannen.

Franchise wet- en regelgeving

Hoe ga je om met wet- en regelgeving over franchise? 

franchiserecht advocaat

De franchiseadvocaat helpt je duidelijk te krijgen op welke wet- en regelgeving je moet anticiperen. Denk aan de ontwikkelingen op het gebied van franchisewetgeving in Nederland en relevante regelgeving, zoals omtrent (de status van) de Nederlandse Wet Franchise. Hier worden ook franchisecontracten op getoetst.  

Dit in het belang van de continuïteit van de franchiseformule en de aangesloten franchise ondernemers.

Franchiserecht advocaat: franchiseoverleg voeren

Hoe voer je een franchiseoverleg? Waar let je op bij de oprichting van een franchisenemersvereniging?

De franchiserecht advocaat biedt juridische ondersteuning bij het voeren van het franchiseoverleg binnen de franchiseraad. Tevens biedt de franchiserecht specialist hulp bij de oprichting van de franchisenemersvereniging en het overleg via de franchisenemersvereniging.  

Zo helpt de franchiseadvocaat franchisegevers en franchisenemers via grondige voorbereiding, efficiënte communicatie en juridische toetsing. Voor een juridisch verantwoorde basis voor de plannen, en om de continuïteit en het rendement van de franchisebedrijven en de franchiseformule nog beter te waarborgen.

Franchise advocaat: franchiseconflict of franchisegeschil voorkomen en oplossen

Heb je te maken met een (dreigend) franchiseconflict of franchisegeschil? Kun je een conflict nog voorkomen of oplossen? Hoe pak je dat aan?
De franchiserecht advocaat heeft als missie om je franchise vraagstuk op te lossen en de zich voordoende kansen te benutten.

Franchisegevers, franchisenemers, franchiseraden en franchisenemersverenigingen die door Pep Legal zijn geholpen bij de beoordeling van de franchiseovereenkomst of bij een franchise conflict of franchise geschil, consulteren Pep Legal met regelmaat over nieuwe juridische vragen.

Voor die franchiseorganisaties en franchiseondernemers is Pep Legal dé franchiserecht specialist voor franchiserecht zaken in Nederland.

Heb je een vraag over franchiserecht of wil je hulp bij een franchiserecht vraagstuk, laat een bericht achter op de site, bel of mail franchiserecht specialist Jorg van de Peppel.

Wat kan Pep Legal voor je doen?

Jorg van de Peppel – franchiserecht specialist

Heb je een franchise vraagstuk?

Bel   085 – 800 70 70